Beograd, 11.jul 2016. Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije održali su danas redovan sastanak sa Radnom grupom za saradnju sa sindikatima. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika NPSS-a Živko Radovanović, potpredsednici Dušan Marković i Goran Jovanović, predsednik i potpredsednik SP Odreda Žandarmerija Milan Jovanović i Vladica Miljković, predsednik Regiona Beograd Dejan Stankov i predsednica SP Kragujevac Violeta Glišović. 

 

            NPSS je prethodno uputio Radnoj grupi predlog tema za sastanak:

          Predlog nove sistematizacije (poseban akcenat na umanjenje izvršilačkih radnih mesta za 10% i za 5% rukovodećih radnih mesta, kao i ukidanje radnog mesta zamenika vođe sektora i zamenika komandira PO)

          Opremanje organizacionih jedinica opremom i potrošačkim materijalom

          U PU Vranje nije isplaćen dodatak za rad sa imigrantima u KZB i to za period od 1.11.2015. do 1.04.2016. godine – kada će se to isplatiti?

          Kada će se otpočeti sa evidentiranjem radnih sati po Zakonu (IJP, Žandarmerija i dr)?

 

Predlog nove sistematizacije

Predstavnici Radne grupe odgovorili su da je trenutno predlog nove sistematizacije u razmatranju. Što se tiče umanjenja broja sistematizovanih radnih mesta od 10 odnosno 5% za izvršilačka i rukovodeća radna mesta objašnjeno je da se ne radi o umanjenju od 10% za izvršilačka radna mesta nego je reč o 10 radnih mesta. Naglašeno je da će to umanjenje, kao i umanjenje od 5% za rukovodeća radna mesta biti sprovedeno samo ako postoji takva mogućnost u određenoj organizacionoj jedinici.

Rečeno je i da će se po novoj sistematizaciji biti ukinuta neka zamenička mesta, a da će se  policijska odeljenja koja godinu dana nisu imala nekakvu funkciju biti ukinuta ili pripojena drugom sektoru. Maksimalni broj zaposlenih u Ministarstvu policije ostaje isti.

 

Opremanje organizacionih jedinica opremom i potrošačkim materijalom

            Predstavnici Radne grupe su rekli da je plan nabavke za opremanje organizacionih jedinica za ovu godinu napravljen a da će za sledeću godinu novi plan nabavke biti napravljen u oktobru/novembru ove godine. Što se tiče službenih vozila biće nabavljan jedan manji kontigent koji će se dodeljivati po prioritetu.

 

Isplata dodatka za rad sa migrantima u PU Vranje

Na pitanje kada će biti isplaćen dodatak za rad sa imigrantima u KZB i to za period od 1.11.2015. do 1.04.2016. godine u PU Vranje – predstavnici Radne rupe su odgovorili da je sve isplaćeno i da oni koji su bili na redovnim poslovima a nisu bili upućeni na rad sa migrantima nemaju pravo na dodatak za rad.

NPSS poziva sve članove sindikata koji rade u PU u Vranju da se jave pravnoj službi ako smatraju da su oštećeni i nisu primili dodatak u tom periodu.

 

Kada će se otpočeti sa evidentiranjem radnih sati po Zakonu (IJP, Žandarmerija i dr)?

          Predstavnici Radne grupe su rekli da će se o ovoj temi razmatrati u sledećem periodu, ali da se sada radni sati evidentiraju po Zakonu o policiji, da je „neredovnost u radu“ uračunata u platu, a da se pripadnicima ovih jedinica daje nagrada za angažovanje.

                                                                                                                                      InfoNPSS!