Policijski službenici koji borave na karauli Prohor Pčinjski bili su prijatno iznenađeni posetom kolega pošto ih niko ne obilazi. U subotu 6.avgusta posetili su ih predsednik SP NPSS Pirot Igor Stojić, zamenik načelnika Policijske uprave u Pirotu Zoran Bogdanović i oficir odeljenja policije PU u Pirotu Vladica Potić.

Kako im izgleda smeštaj možete da vidite na fotografijama, ali se oni ne žale, iako žive i rade u otežanim uslovima!!! Kažu da se smeštaj renovira polako i da su uslovi solidni (mada se mnogi građani Srbije ne bi sa time složili, a mnogi ne bi proveli ovde ni 5 minuta). Posetioci karaule su i ranije znali sa kojim problemima se njihove kolege suočavaju ali su sada imali priliku da iz “prve ruke” i čuju, vide i osete “draži” ove karaule.

Hranu ovim policajcima dostavlja vojska i jedinu zamerku koju su izneli je da imaju malo hrane kada idu na teren. Zamenik načelnika PU u Pirotu se založio da se kolegama na Prohoru Pčinjskom obezbedi sve što je neophodno – prvenstveno zdravstvena zaštita, ispravna vozila…

Ovoga puta gosti su kolegama donele na poklon neophodne higijenske potrepštine, preparate protiv ujeda insekata i slično, a NPSS će nastaviti da pomaže kolegama na terenu ukazujući poslodavcu na njihove probleme i na najbolje i najdelotvornije načine njihovog rešavanja, a uvek kada je u prilici, kao i do sada, organizovaće donacije neophodnih potrepština za život na terenu.

InfoNPSS!