Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije posetili su kolege na karaulama Brebevnica i Jelovica, kao i one policijske službenike koji se nalaze u kasarnama i u drugim objektima. Oni su razgovarali sa kolegama o uslovima života i rada, kao i o gorućim problemima koje što pre treba rešiti.

U sredu 7.septembra, predsednik sindikalne podružnice u Pirotu Igor Stojić, u društvu načelnika Policijske uprave u Pirotu Slavišom Virijevićem i načelnikom OP PU Pirot Dejanom Tošićem posetio je pripadnike IJP PU Pirot koji su smešeteni u kasarnama u Pirotu i Dimitrovgradu, u školi u selu Gradinje, kao i na karaulama Brebevnica i Jelovica.

Naučeni i naviknuti i na mnogo gore uslove života i rada, pripadnici IJP ocenjuju uslove na ovim mestima kao solidne iako su objekti u kojima borave napušteni, odnosno u njih godinama ništa nije ulagano, a u Brebevnici se vodom snadbevaju iz cistrene. Kažu da su objekti sada adaptirani i da su stvoreni uslovi za normalan boravak policije i drugih snaga bezbednosti koji su zajedno smešteni u ovim objektima. Njihova koordinacija je odlična, zajedno izvršavaju zadatke i zajedno jedu ono što im se posluži – što nije mnogo. Jedino na šta su se ovi skromni ljudi požalili je hrana koju im obezebeđuje Vojska Srbije. Kolege koje su smeštene u karaulama su istakle da su imali nekoliko problema koji su angažovanjem Načelnika odmah rešeni.

U četvrtak, 8.septembra, karaule Brebevnica i Jelovica posetili su i  predsednik SPI Pirot Vladan Tasić i član gradskog veća grada Pirota Sreten Savov koji je, uvidevši uslove u kojima borave policijski službenici i druge snage bezbednosti, kao npr. nedostatak tekuće vode na Brebevnici, izrazio spremnost da se poboljšaju uslovi života na ovim karaulama.

NPSS Pirot je, kao i mnogo puta do sada, pomogao kolegama koje obezbeđuju državnu granicu obezbedivši im sredstva za higijenu i ostale potrepštine koje su neophodne na terenu, a uvek kada ovaj sindikat bude u prilici doniraće neophodna sredstva kako bi bar malo olakšao i poboljšao uslove za rad i život svojih kolega.

 

                                                                                                                                                                Press služba NPSS