Pre nekoliko dana u Novom Sadu je brutalno pretučen pripadnik novosadskog odreda Žandarmerije. Mnogo je nedoumica vezano za taj slučaj, a jedna od njih je bila zašto nisu objavljena puna imena huligana koji su pretukli žandarma i njegovu suprugu. Blic je danas objavio njihove fotografije i naveo da se radi o Igoru Petroviću i Nenadu Ćurčiću iz Bačkog Brestovca.

Kako su naveli novinari Blic-a, Igor Petrović, zvani Šiptar od ranije je poznat policiji. Nekoliko puta je već privođen zbog trgovine heroinom I nanošenja teških telesnih povreda. Kako to obično biva u pravosudnom sistemu naše zemlje, u zatvoru je proveo samo godinu dana. Ćurčić još uvek nema policijski dosije, ali su obojica navedeni kao članovi ekstremne navijačke grupe iz Vojvodine.

Od napada na supružnike u Kisačkoj ulici do reakcije novosadske policije prošlo je skoro dva dana, odnosno tek pošto se informacija o napadu pojavila u medijima. U jednom od novosadskih portal prvobitno se pojavila informacija da su napadači osuđivani narko diler i njegov prijatelj. Međutim, niko od policije i medija na to nije reagovao.

Velikom delu javnosti je intrigantno i to što su napadači mirno sačekali policiju i hapšenje iako su napali na državu. Sada kada je jasno da se radi o kriminalcu koji u pravosuđu ima povlašćen tretman, jasno je i zašto je to tako. Osumnjičeni su za nanošenje teških telesnih povreda i pokušaj ubistva. Nakon reakcija javnosti, oglasio se i Ministar unutračnjih poslova koji je još jednom ponovio da policajci nisu nezaštićeni. milos veliki“Osim obećanja ministra za sada nismo imali nikakav konkretni korak u smeru rešavanja ovog problema. Na inicijativu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije o doslednijoj primeni Krivičnog zakona ni odgovor MUP-a nije bio ohrabrujući. Sindikat će istrajati u borbi da policajac bude bolje zakonski zaštićen” istakao je predsednik NPSS-a, Miloš Jelenković. Da li će napadači nakon napada na žandarma umesto adekvatne kazne zapravo postati rijaliti zvezde ili će ipak država stati iza čuvara reda, ali i iza svojih građana ?

Press NPSS