Beograd, 10.03.207. Redovan sastanak predstavnika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) i radne grupe MUP-a za saradnju sa sindikatima održan je jutros u Ministarstvu unutrašnjih poslova. U ime NPSS-a sastanku su prisustvovali predsednik Miloš Jelenković, zamenik predsednika Živko Radovanović, generalni sekretar Miljan Stević, predsednik regiona Beograd Dejan Stankov i potpredsednik SP OŽ Kraljevo Vladica Miljković.

U skladu sa onim što trenutno najviše interesuje ne samo članove sindikata nego i ostale radnike MUP-a, predstavnici su pred poslodavca izneli sledeće teme:

  •  Kada je planirana da se završi sistematizacija u MUP-u, da li su počeli da funkcionišu interni konkursi i na koji način ?

Predstavnici radne grupe istakli su da se očekuje da sistematizacija bude završena do kraja godine. Pravilnik o internim konkursima je donet i funkcioniše tako što se na nivou PU raspisuju interni konkursi za radna mesta koja su u okviru određene PU otvorena.

  •  Da li je radna grupa dobila odgovor Vlade RS na predlog za povećanje dnevnica ?

Nakon inicijative NPSS-a radna grupa je odlučila da se obrati nadležnima i zatraži povećanje dnevnica. Od nadležnih je stigla potvrda da će dnevnice ostati 150 dinara, ali da će posebne nadoknade za izvršenje posebnih zadataka biti uvećane. Visina nadoknada će varirati od 500-1800 dinara, a Direkcija policije će ih određivati u zavisnosti od težine zadatka i teritorije na kojoj se obavlja.

  • Kako je planirana isplata putnih troškova i jubilarnih nagrada u 2017. godini ?

Isplata putnih troškova će se obavljati do 15og u mesecu. Kako trenutno postoji kašnjenje u isplati od dva meseca, poslodavac će nastojati da se do kraja godine uvede kontinuitet u isplati. Što se jubilarnih nagrada tiče, predstavnici radne grupe su rekli da je za prvi deo godine planirana isplata u julu, a za drugi deo godine u decembru mesecu.

  •  Kada će biti isplata solidarne pomoći za zaposlene koji su zahteve podneli krajem 2016. godine ?

Za sve zaposlene koji su zahteve za isplatu podneli od 23. decembra do 01. januara ponovo će zasedati komisija i biće isplaćena solidarna pomoć, a prioritet u isplati će imati zahtevi koji su upućeni za isplatu solidarne pomoći u slučaju rođenja deteta i smrti člana porodice. Zahtevi koji se podnose za 2017. godinu biće isplaćeni u drugoj polovini tekuće godine.

  • Zašto nije izvršeno preseljenje PS Šabac i ostalih službi u zgradu Uprave za agrarna plaćanja iako je sporazum o preseljenju potpisan 2015. godine ?

Pre nedelju dana je upućen dopis i saopšteno je da se na preseljenje čeka dok se oslobode dve kancelarije koje koriste zaposleni Ministarstva poljoprivrede, a koje su predviđene za MUP.

  • Da li će biti novih ulaganja u opremu i vozni park pripadnika MUP-a, obzirom da je veliki broj vozila u jako lošem stanju, a da policijski službenici rade sa dotrajalom opremom ?

Predstavnici radne grupe saopštili su da se u narednih 6 meseci očekuje veća nabavka vozila i opreme za pripadnike policije Srbije.

Press NPSS