Beograd, 07.04.2017. U popodnevnim časovima 05.04. u Boleču je napadnut pripadnik Policijske brigade K.V. dok se vraćao sa svog placa. Na njega su prvobitno verbalno, a zatim i fizički nasrnuli huligani. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) najoštrije osuđuje ovaj napad uz poziv nadležnima da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema.

Policijski službenik u trenutku napada nije bio na dužnosti. On se svojim vozilom kretao u pravcu Beograda, kada su mu put presekla dva automobila. Uz pretnje pištoljem, mladići su napali K.V. Policijski službenik se legitimisao, ali je to izazvalo samo dodatan bes kod napadača koji mu je uz ponovljene pretnje ubistvom cev pištolja stavio u usta. Jedan od napadača je K.V. gurnuo i oborio na zemlju, a zatim su svi počeli da ga šutiraju i udaraju. Nakon batinanja startovali su automobil i policajca koji je ležao na zemlji pokušali da pregaze. Kada su čuli policijske sirene huligani su pobegli sa lica mesta.

M.M. (1990)
Facebook arhiva

Za sada je privedeno jedno lice, policija za ostalima traga. Ono što je poznato je da su najverovatnije u pitanju pripadnici navijačke grupe „Alkatraz“ koji su se vraćali sa utakmice Partizan-Voždovac.

Vozač jednog od automobila M.M.(1990.)je od ranije poznat kao obesan i bahat mladić aktivno uključen u pomenutu navijačku grupu. Kako upućeni tvrde otac ga je od malih nogu učio da rukuje oružjem, a očigledno je da je tu ljubav zadržao do današnjih dana i koristi je za obračune sa policijom i građanima.

milos veliki„Događa se pravo ono na šta NPSS upozorava već duže vreme. Huligani su zaštićeni pred zakonom, ne prezaju da napadnu policijske službenike koji predstavljaju državu. Sa ovakvim povlašćenim tretmanom još će manje prezati od toga da napadnu građane, što je dokaz i ovaj napad jer kolega nije bio na dužnosti. Bahati mladići koji svoju reputaciju stiču na ovakav način unapred znaju da u tužilaštvu imaju zaštitu. Tražimo da država stane iza svojih građana i da se prekine sa selektivnim sprovođenjem pravde u korist kriminalaca i „tatinih sinova“, a da nadležni ministar ispuni obećanje dato još 2013. godine da će izmenom Krivičnog zakona zaštititi policijske službenike.“ rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS