Medveđa, 23.06.2017. Danas je održan sastanak rukovodstva Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i sindikalne podružnice Medveđa. Sastanku su, pored brojnih članova sindikata, prisustvovali članovi glavnog odbora Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i predsednik sindikalne grupe Medveđe Elvir Durmišević.

Na sastanku u PS Medveđa su prevashodno obrađene teme koje se tiču problema sa kojima se na lokalu susreću policijski službenici. Utvrđene su i smernice daljeg delovanja sindikalne grupe, odnosno Sindikata na ovom području. Pored toga na sastanku je izabran i potpredsednik SG NPSS Medveđa Miloš Janković.

Da Nezavisni policijski sindikat Srbije radi u korist svojih članova, ali i svih pripadnika MUP-a dokaz je što sve više kolega to prepoznaje. U prilog tome govori i PS Medveđa, gde je nakon današnjeg sastanka Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije pristupilo 30 novih članova. Svi ovi ljudi, kroz rad NPSS-a, uočavaju da krilatica koju često koristimo da sindikat pripada svim članovima nije samo slovo na papiru, već se svakodnevno pokazuje i u praksi.

Današnji sastanak u Medveđi nije imao samo formalni karakter. Poznato je da mnoge policijske stanice imaju problema sa deficitom osnovnih tehničkih sredstava za rad. Zbog loših materijalno- tehničkih uslova i u PS Medveđi predstavnici NPSS-a danas su ovoj policijskoj stanici donirali jedan kompjuter i dva štampača.

Pored beneficija koje obezbeđuje za svoje članove Sindikat će i u buduće nastojati da, u skladu sa svojim mogućnostima, materijalno pomogne tamo gde je pomoć potrebna. Istovremeno će pravnim sredstvima i legitimnom sindikalnom borbom uticati na poslodavca da preuzme odgovornost i da ne čeka da ovakve probleme rešava sindikat.

Press NPSS