Niš, 26.06.2017. Juče su, u organizaciji odbora NPSS-a za region istočne Srbije, na Oblačinskom jezeru održane sportske igre. Brojni članovi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije uzeli su učešće na takmičenju, ali i kolege iz Bugarske i Makedonije.

Takmičarski deo počeo je u 11 časova fudbalskim utakmicama između brojnih ekipa koje su sačinjavali članovi policijskih stanica i ispostava. Događaj je otvorio predsednik NPSS-a Miloš Jelenković koji je, uz čestitku predsedniku regiona Milanu Kostadinovu na organizaciji, svim članovima i gostima poželeo dobrodošlicu. Jelenković je istakao da će Sindikat i u buduće pored borbe za prava radnika MUP-a nastojati da organizuje ovakve događaje kako bi se policijski službenici bar na trenutak kroz sport i druženje oslobodili svakodnevnog stresa koji nosi njihov posao.

Borbenost i fer plej koji ih krasi u poslu policajci su pokazali i na terenima. Predstavnici Nezavisnog sindikata policije iz Makedonije nisu učestvovali u takmičarskom delu, već su na Oblačinsko jezero došli da podrže svoje kolege iz NPSS-a. Međutim, sportski duh i vedra atmosfera su ih poneli pa su uzeli učešća u gađanju pikada.

Nakon završenog sportskog dela najboljim ekipama i pojedincima dodeljeni su pehari i diplome, a Draganu Ćiriću kao dugogodišnjem članu sindikata predsednik NPSS-a Miloš Jelenković uručio je zahvalnicu i prigodan poklon. Gosti iz Bugarske u znak zahvalnosti na gostoprimstvu i u cilju dalje saradnje uručili su predsedniku NPSS-a plaketu.

Svi gosti i učesnici sa ovog merošinskog jezera otišli su zadovoljni , a kako su ovo bile prve sportske igre u organizaciji Regionalnog odbora NPSS-a istočne Srbije svi su se složili da bi okupljanje trebalo da preraste u tradiciju. U toku današnjeg dana u Nišu je održan i radni sastanak rukovodstva Nezavisnog policijskog sindikata Srbije sa kolegama iz Bugarske i Makedonije na kom su dogovorene smernice dalje saradnje.

Predsednik NPSS sa kolegama iz Bugarske i Makedonije

Dragan Ćirić, dugogodišnji član NPSS-a


Press NPSS