Tutin, 27.06.2017. Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije obišli su danas grobno mesto Nanada Nešovića u Tutinu. U organizaciji 10. voda XXVI klase SŠUP Sremska Kamenica ovom prilikom na grob pokojnog kolege i školskog druga položena je spomen ploča u znak sećanja i poštovanja žrtve koju je ovaj mladi čovek dao.

Nenad Nešović dvadeset jednogodišnji mladić iz Tutina, nakon samo dve godine u službi, izgubio je svoj život 1999. godine na Kosovu. Kao policijski službenik PS Kosovska Mitrovica bio je angažovan u odbrani srpskog življa na ovom prostoru. Poginuo je u borbi sa šiptarskim teroristima u selu Šipolje jugoistočno od Kosovske Mitrovice. U ovom period bilo je intenzivirano etničko čišćenje teritorija naseljenih srpskim stanovništvom, a velike probleme srpskim snagama u Kosovskoj Mitrovici zadavao je štab terorističke OVK koji se nalazio u samom srcu grada, a nedaleko od njega i albanska policija. Nešović je svoj život dao, kao i brojne njegove kolege policajci i vojnici, da bi odbranio ugroženo srpsko stanovništvo.

Predsednik NPSS-a sa majkom pok. Nešovića i drugovima iz XXVI klase

Predstavnici NPSS-a su sa majkom pokojnog Nešovića obišli grobno mesto, a sam susret sa bivšim školskim drugovima i kolegama za nju je bio izuzetno emotivan.

Danas smo na Nenadov grob položili spomen ploču i prisetili se jednog vedrog čoveka, dobrog prijatelja i predanog kolege koji je svoj život dao za ovu zemlju. Obaveza je svih nas da naše heroje čuvamo od zaborava i da poštujemo njihovu žrtvu, jer da oni nisu svoje živote nesebično dali u odbrani naše zemlje, pitanje je gde bismo mi danas bili. Važno je da se porodice poginulih, kao i oni koji su u ratnim dejstvima preživeli ranjavanja, a danas zbog invaliditeta izuzetno teško žive, zakonski budu obuhvaćeni i tretirani kako to heroji i zaslužuju.” Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS