Tutin, 21.08.2017.Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) obišli su juče porodicu nedavno preminulog kolege Miloja Račića. Ovom prilikom oni su deci pokojnog policijskog službenika uručili finansijsku pomoć neophodnu za kupovinu opreme za predstojeću školsku godinu.

Rukovodstvo NPSS Tutin obišlo je porodicu Miloja Račića koji je nedavno preminuo u nameri da pokažu da sindikat ne brine samo o svojim čanovima već i o njihovim porodicama. Iza Račića je ostala majka, supruga i troje dece, od kojih najmlađi ima deset godina. Ova petočlana porodica, nakon smrti Miloja ostala je bez primanja obzirom da je njegova supruga nezaposlena, a penzija koja ih zakonski sleduje još uvek nije počela da se isplaćuje. Znajući situaciju u kojoj se Račići nalaze, rukovodioci NPSS Tutin u ime Sindikata pomogli su deci da se opreme za nastupajuću školsku godinu.

Posao policijskog službenika je jedan od vodećih po stepenu stresa i opasnosti, a to uzima svoj danak. Na žalost u takvim situacijama iza policijskog službenika u većini slučajeva ostanu deca i nezaposlena supruga koji bivaju prepušteni sami sebi. Nezavisni policijski sindikat Srbije pored toga što se bori za ostvarivanje prava policijskih službenika i poboljšanje njihovog statusa, ne zanemaruje ni porodice tragično nastradalih kolega.

milos veliki„Imajući u vidu slučaj supruge pokojnog kolege Ane Rajković i pozitivnu reakciju poslodavca nadamo se da će i ovog puta imati razumevanja za situaciju u kojoj se našla porodica Račić. Kao sindikat zatražićemo da se ovo pitanje trajnije i zakonski reši. Moramo naći način da se odužimo onima koji svoj život svakodnevno izlažu opasnosti zarad bezbednosti svih nas, odnosno da se odužimo njihovim porodicama.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS