Beograd, 25.08.2017.Jutros oko 9 časova na opštini Zvezdara napadnuta su dvojica policijskih službenika prilikom obavljanja saobraćajne kontrole vozila. Nezavisni policijski sindikat Srbije osuđuje ovaj napad i pozdravlja pravovremenu reakciju Ministarstva i Ministra Nebojše Stefanovića kako bi napadači bili propisno procesuiraani i kažnjeni.

Dvojica saobraćajnih policajaca prilikom redovne sobraćajne kontrole pokušala su da zaustave vozilo marke mercedes koje je odbilo da stane. Policajci T.A. i Z.B. su nakon potere zaustavili vozilo, ali su i vozač i suvozač fizički nasrnuli na policijske službenike, koji su samo zahvaljujući spremnosti uspeli da ih savladaju i privedu. Nakon pregleda na urgentnom centru utvrđeno je da je jedan policijski službenik zadobio povrede glave, a drugi povrede noge.

U poslednje vreme svakodnevna vest je bila da je policijski službenik napadnut na dužnosti. Međutim, rekcija Ministra Nebojše Stefnovića pokazuje da je Ministarstvo i država rešena da stane iza onih koji brinu o miru i bezbednosti građana. Kako je jedan od jutrošnjih napadača maloletan, njegovom ocu je određeno zadržavanje. I nedavni napadač na policajca u Sokobanji takođe je zadržan u pritvoru.

milos velikiViše puta smo apelovali na nadležne da se nešto po ovom pitanju promeni. Pozdravljamo pozitivne reakcije Ministarstva u poslednjih nekoliko slučajeva kada je po hitnom postupku određen pritvor. Time se šalje jasna poruka huliganima i kriminalcima da je policijski službenik predstavnik države i da će se svaki napad na njega tako i tretirati. “ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS