Novi Pazar, 07.09.2017.Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje ranjavanje policijskog službenika u Novom Pazaru. Zahvaljujući lošoj kaznenoj politici večeras imamo novi pucanj na državu.

Večeras je u Novom Pazaru prilikom obavljanja redovne patrolne delatnosti iz vatrenog oružja ranjen policijski službenik. On je, kako prenose mediji, ranjen u predelu stomaka iz vozila u pokretu. Odmah je zbrinut u novopazarski Zdravstveni centar, a policija trenutno traga za počiniocima.

Očekujemo da će nadležni ministar uputiti u Novi Pazar posebnu grupu operativaca koji će u najkraćem roku rasvetliti pokušaj ubistva policijskog službenika.

Milos 2„Nezavisni policijski sindikat Srbije će svim snagama nastojati da se pooštre kazne za počinioce ovakvih krivičnih dela, a naročito za povratnike. Smatramo da je promena blagog odnosa tužilaštva prema onima koji napadnu policijske službenike jedan od važnih činilaca u suzbijanju kriminala. Sa tim u vezi, već duže vreme tražimo izmenu Krivičnog zakona i uvođenje novog krivičnog dela – napad na policijskog službenika“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS