Beograd, 19.09.2017.Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji nedavno ranjenog policijskog službenika Dragana Čekanovića iz Novog Pazara.

Čekanović je povređen kada je na njega, dok je obavljao redovnu patrolnu dužnost, pucao Dženan Kačar. Predstavnici sindikata uverili su se da povređeni kolega u ovoj medicinskoj ustanovi ima odličan tretman i da se uspešno oporavlja. Što se samog slučaja tiče očekuje se suđenje za pokušaj ubistva. Kako smo ranije pisali, Kačar je već osuđen na 6 godina za jedan pokušaj ubistva i čeka se odluka po žalbi odbrane. Zanimljivo je da postoje indicije da je ovaj već dobro poznat kriminalac posedovao i legitimaciju jednog policijskog sindikata. Nedopustivo je da osobe ovog profila poseduju legitimacije ovakve organizacije ili institucije.

Kao policijski sindikat očekujemo da će tužilaštvo uzeti u obzir sve otežavajuće činjenice vezane za ovaj slučaj, a na račun Kačara. Podsetićemo, pored postojeće presude za pokušaj ubistva, gde je žrtva zadobila trajni invaliditet, postoji i video zapis sa sigurnosnih kamera lokala samog trenutka napada na policajca i ponašanja napadača dok su građani ukazivali pomoć ranjenom policijskom službeniku.

Milos 2“NPSS još jednom želi da pohvali rad i brzu reakciju MUP-a povodom ovog slučaja, kao i kolege iz PU Novi Pazar. Sada se na ispitu nalaze naši pravosudni organi. Nadamo se da će u ovom slučaju pokazati da je država jača od kriminalaca i da su spremni da stanu na stranu organa reda, a samim tim i građana. Jasno se mora reći da sa kriminalcima ne postoje nagodbe. Isto tako očekujemo, ukoliko se pokaže da je napadač zaista posedovao legitimaciju policijskog sindikata, da se odgovorni adekvatno kazne.” Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS