Beograd, 14.Novembar 2012.godine. Policijski sindikat Srbije-PSS zajedno sa ujedinjenim sindikatom Sloga i Novim sindikatom zdravstva za danas je zakazao protest ispred Vlade R Srbije.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, predstavnici Policijskog sindikata Srbije-PSS, ujedinjeni sindikat Sloga i Novi sindikat zdravstva za danas u 12.oo časova, najavili su protestnu šetnju od Trga Dimitrija Tucovića do zgrade Vlade R Srbije.

Danas je Međunarodni dan akcije u Evropi i u šest evropskih država najavljena je organizacija generalnog štrajka dok će u ostalim državama kao što je Srbija, biti organizovani protesti. Oko 40 radničkih organizacija u 23 zemlje EU danas će biti deo takozvanog “Dana akcije i solidarnosti” a najavljena je organizacija štrajkova u Španiji, Italiji, Portugalu, Grčkoj, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i nekoliko zemalja istočne Evrope.

Glavna poruka sa navedenih skupova i štrajkova upućuje se liderima zemalja da odustanu od mera štednje i adekvatno odgovore na ogromno nezadovoljstvo javnosti njihovih zemalja.

Bez obzira što su predstavnici sindikata, organizatora današnjeg protesta, na jučerašnjoj konferenciji za medije indirektno izneli napade i optužbe na račun sindikata u policijsi pa samim tim i na račun NPSS, od strane ovog sindikata kolegama iz PSS-a upućeno je pismo podrške.

Pismo podrške pogledajte ovde.

InfoNPSS!