Beograd, 30.06.207.Nakon reakcije Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) zbog problema koje imaju radnici Komandno operativnog centra (KOC) PU Beograd oglasio se i resorni Ministar Nebojša Stefanović. Hitno je naložena intervencija kako bi se radnicima omogućili optimalni uslovi za rad.

Juče smo, nakon molbi koje su nam uputili radnici KOC koji su ovih dana uz spoljnu temperatru od +36 stepeni bili prinuđeni da svoj posao obavljaju u prostorijama koje su za još nekoliko stepeni toplije i bez ventilacije, MUP-u uputili apel da se ovaj problem reši. Hitnom reakcijom Ministra Stefanovića naloženo je da se hitno reši problem u prostorijama KOC-a. Serviseri su već danas upućeni u prostorije centra kako bi što pre, uzimajući u obzir previsoke spoljne temperature, bio omogućen nesmetan rad svih zaposlenih u ovom delu Policijske uprave Beograda. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju MUP-a „rashladni sistem u ovim prostorijama veoma je star, ali će majstori raditi i tokom vikenda kako bi se što pre stavio u funkciju.“. Dok se problem ne reši naložena je nova preraspodela radnog vremena za zaposlene u KOC-u, pa su smene smanjene na 6 radnih časova.

U ovom slučaju jasno je pokazana volja Ministra da reši probleme sa kojima se susreću radnici MUP-a, pa mu se ovom prilikom zahvaljujemo. Takođe je i svim organizacionim jedinicama uputio depešu da se preraspodela radnog vremena vrši u skladu sa vremenskim uslovima, odnosno visokim spoljnim temperaturama.

Milos 2Sindikat je u svom delovanju postavio cilj, a to je borba za prava radnika MUP-a i poboljšanje njihovog ekonomsko-socijalnog statusa. To nam je prioritet i svakodnevno radimo na njemu, što i gore navedeni primer pokazuje. Legitimnim sredstvima u kooperaciji sa poslodavcem, a uz pomoć i sugestije svojih članova možemo postići naš prioritetni zadatak – bolji status policijskog službenika. Ovo je još jedan dokaz da samo zajedničkim akcijama poslaodavca i sindikata možemo rešavati probleme zaposlenih, pa u skladu sa tim ih i ovaj put pozivamo da nam ukažu na iste kako bismo pravovremeno reagovali. “ Miloš Jelenković, predsednik NPSS.

Press NPSS