Beograd, 20.07.2017. U Skupštini Srbije usvojene su izmene i dopune Zakona o radu. Brojne izmene, kako je rekao  resorni Ministar, idu u korist i radnika i poslodavaca. Najavljena je i izmena Zakona o policiji.

Kako se uskoro očekuje izmena Zakona o policiji, još uvek nije poznato ko će od sindikata učestvovati u izradi predloga. Podsetićemo, izmenjen Zakon o policiji je na snazi od početka prošle godine. U toku rasprave podneto je oko 340 amandmana na ovaj zakon, a NPSS je podneo 30.

Od samog početka izrade nacrta Nezavisni policijski sindikat Srbije ukazivao je poslodavcu i javnosti da najavljene izmene idu na štetu polcijskih službenika. Sindikat je tada predočio da je zakon donet bez detaljnije analize aktuelne problematike i da će se posledice tek videti. Manjkavosti koje su se javljale otklanjane su brojnim uredbama, ali je očigledno da su se naše tvrdnje pokazale kao tačne.

Da li će i ovog puta reprezentativni sindikati prihvatiti sve što bude obuhvatao predlog izmena bez obzira koliko ide na štetu svih policijskih službenika, videćemo.

Milos 2Sudeći po najnovijim izmenama Zakona o radu idemo u nekoj budućnosti ćemo doći u situaciju da radnik plaća poslodavcu svoj obavljen posao, a ne poslodavac njemu. NPSS će, kao i prethodnog puta, pomno pratiti rad na promeni Zakona o policiji. Pokušaćemo da utičemo da se, sve ono što bude išlo na štetu policijskog službenika, koliko god je moguće izbegne, a isto očekujemo i od reprezentativnih sindikata.“ rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS