Beograd, 17.09.2017.Nezavisni policijski sindikat Srbije više puta je na sastancima sa poslodavcem skretao pažnju na loš vozni park kojim raspolažu pripadnici naše policije. Kao što je poslednji put i rečeno, veći kontigent je stigao u septembru. Ovom prilikom želimo da pohvalimo rad MUP-a, jer reaguje na probleme i radi na osavremenjivanju srpske policije.

Juče je iz Ministarstva stigla vest da će 710 novih patrolnih vozila biti po prioritetima isporučena policijskim upravama širom Srbije, a da će do kraja godine policijske uprave biti bogatije za ukupno 1000 novih vozila.

Kao što je na jednom od poslednjih sastanaka sa MUP-om najavljena nabavka novih vozila koja je ostvarena, očekujemo da će i tada najavljeno obnavljanje uniformi naših policijskih službenika biti realizovano u skorijem roku.

Imajući u vidu da policijski službenici u pojedinim upravama imaju velikih problema jer su im patrolna vozila dotrajala ovo će puno značiti u olakšavanju njihovog rada, a samim tim i u očuvanju bezbednosti naših građana. Kao što smo kao sindikat, koji postoji pre svega zbog svojih članova, uvek reagovali kada je potrebno ukazati na probleme i propuste, tako i ovog puta želimo da pohvalimo i rad resornog Ministra jer će ovaj kontigent novih vozila znatno olakšati rad policijskih službenika.

Press NPSS