Beograd, 23.09.2017. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) svoj rad i delovanje usmerava isključivo prema zaštiti prava radnika MUP-a. Kao što smo više puta isticali, u toj borbi nastojimo da se držimo isključivo legitimnih sredstava, bez mešanja u politiku. Na žalost, smatramo da su upravo političkim angažovanjem rukovodstva jednog od velikih policijskih sindikata ugrožena prava radnika MUP-a, odnosno onih koji su članovi istog i kojima je takvo delovanje prezentovano kao borba za njihova prava.

Policijski sindikat Srbije (PSS) je ozbiljno zloupotrebljen od strane rukovodstva, pa se beneficije funkcije predsednika koriste isključicvo za lične potrebe rasipajući novac članova na kafane, privatne potrebe, putovanja i sopstveni komoditet. Pod plaštom sindikalnog delovanja, a navodno u ime policijskog službenika, PSS je paravan za lično bogaćenje i političarenje i to za interese pojedinih političara opozicije. Neverovatno je da PSS govori o štrajku u trenutku kada se nabavljaju automobili za policijske uprave, nove uniforme i najavljuje povećanje plata. Otuda i ne čudi da je predsednik PSS umesto da prisustvuje svečanoj dodeli automobila za naše policijske službenike kako bi bili efikasniji u svom radu, a građani bezbedniji, protestovao ispred TV Pink gde su prebijeni novinari. Potpuno je neprihvatljivo da se pripadnici MUP-a nađu u istom košu sa političkim organizacijama kojima je u politčkom istupanju normalno da tuku žene.

Pošto je ovaj sindikat duboko zagazio u političke vode, bilo bi poštenije da se preregistruje i nesmetano bavi politikom i svoju snagu proveri na nekim od sledećih izbora, umesto što zloupotrebljava i blati časnu policijsku profesiju.

Press NPSS