Beograd, 24.09.2017.U noći između petka i subote Beograđane je uznemirio povećan broj policijskih patrola i punktova u gradu, kao i činjenica da su neke saobraćajnice bile blokirane. Nezavisni policijski sindikat Srbije ovom prilikom želi da pohvali spremnost svih kolega koji su učestvovali u ovoj akciji, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova jer je ovim građanima pokazana spremnost policijskih službenika da reaguju u kritičnim situacijama i osiguraju bezbednost.

Na teritoriji PU Beograda i PU Prijepolja sinhronizovano je obavljena velika akcija kontrole vozila u cilju pronalaženja nedozvoljenih materija i oružja, ali i lica koja su osumnjičena za teža krivična dela. Na društvenim mrežama se veoma brzo proširila vest da policija „blokira Beograd“, a takođe su i mediji reagovali. Pojavile su se različite spekulacije, pa i da je u pitanju proba akcije „Vihor“. Naime, pomenuta akcija blokade se sprovodi ukoliko je u pitanju neko višestruko ubistvo ili ubistvo važne osobe.

Ipak MUP je izdao saopštenje da nije na snazi bila nikakva proba, već da je u pitanju akcija širokog opsega kako bi se određena tražena lica privela pravdi i sprečilo krijumčarenje nedozvoljenih supstanci ili oružja.

Smatramo da će ovakva i slične najavljene akcije u određenom smislu povratiti poverenje građana u policiju. Ujedno, poslaće se i jasna poruka kriminalnim strukturama da su policijski službenici spremni da u bilo kom trenutku stanu u zaštitu naših građana i njihove imovine, uprkos ne baš zavidnom položaju u kom se nalaze.

Press NPSS