Temerin, 25.09.2017. Još jedan policijski službenik zaslužio je pohvale ne samo Nezavisnog policijskog sindikata Srbije nego i svih ostalih. U Temerinu je zahvaljujući brzoj reakciji i prisebnosti policajca koji nije bio na dužnosti sprečena moguća tragedija.

Kako mediji prenose, u Temerinu je na poziv građana reagovao policijski službenik koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i razoružao muškarca koji je pretio ručnom bombom. Nakon dolaska patrole utvrđeno je da je kod sebe, pored bombe imao i dva noža. Predat je nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.

Još uvek se u javnosti i među građanima vodi polemika povodom jučerašnjeg postupka policijskog službenika na Dorćolu. Kao i u nekim ranijim slučajevima glavno pitanje je zašto policajci nose oružje van dužnosti ili zašto se baš on našao u kafani. Policijski službenici imaju potpuno pravo na privatan život, ali ih Zakon obavezuje da brinu o bezbednosti građana u svakom trenutku, gde god se nalazili. Upravo to pokazuje i primer kolege iz Temerina koji nije bio na dužnosti, ali je reagovao upravo u skladu sa svojom profesijom i Zakonom.

milos velikiOvakvi slučajevi zaista su za svaku pohvalu i vraćaju poverenje građana u policiju. Na javnosti i nadležnima je da na adekvatan način pokažu zahvalnost angažovanje ovih policijskih službenika. Mora se stvoriti atmosfera da policijski službenk, bez pritiska razmišljanja o osudama i posledicama, u skladu sa Zakonom obavlja svoj posao.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS