Sajt koji ste posetili u vlasništvu je Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (u daljem tekstu NPSS).
Korišćenje sajta podleže pravilima i uslovima korišćenja u skladu sa važećim zakonima iz oblasti zaštite podataka, a kako smo organizacija koja je deo sektora bezbednosti želimo da privatnost, bezbednost i podaci posetilaca našeg sajta budu u najboljoj meri zaštićeni.
Ova izjava o privatnosti odnosi se isključivo na posetu i korišćenje sajta NPSS i ne odnosi se na druge veb lokacije, aplikacije ili društvene medije kojima možete pristupiti putem veza koje publikujemo na našem sajtu, a sve u cilju pružanja boljih informacija i usluga.
Politika privatnosti predstavlja pojašnjenje koje se informacije o korisnicima i iz kog razloga prikupljaju, kome su dostupne, kao i kako korisnici mogu njima upravljati. Samim korišćenjem sajta smatra se da ste izjavu pročitali i sa njom se složili.

Koje informacije prikupljamo i koje automatski dobijamo Vašim korišćenjem aplikacije, odnosno sajta?

Automatski dobijene informacije podrazumevaju informacije specifične za uređaj: marka, model, operativni sistem, jedinstveni identifikatori uređaja i informacije o mobilnoj mreži.

Informacije o registraciji i prijavi na mrežu:

Uključuje IP adrese, tip računara ili uređaja koji koristite, detalje pregledača, referentne i izlazne stranice, broj klikova stranica i funkcija, vreme trajanja prijavljenog i na određenim stranicama.
Tehnički podaci povezani sa korisničkim sadržajem, na primer datum, vreme, Cookies i slične tehnologije prikupljaju podatke kao što su pretraživač ili uređaj i korisničke preferencije, prepoznaju korisnike po dolasku, auto-popunjavaju korisničko ime prilikom prijavljivanja.
Veštačka inteligencija koja deluje preko geolokacijske tehnologije, pruža nam mogućnost postojanja platformi koje kreiraju i promovišu informacije koje tražite, a da ih ne prethodno ne pretražujete (Google reklame).

Podaci o korisniku se sakupljaju kako bi aplikaciji i veb sajtu omogućili pružanje svojih usluga.
Prikupljeni podaci koji se koriste za tu svaku svrhu podrazumevaju podatke koje zahteva Play prodavnica
prilikom instaliranja aplikacije:
Kameru (upotreba android.permission.CAMERA) se koristi ako korisnik želi:

  • Mikrofon (glasovno biranje ili izdavanje komende Andorid uređaju za navigaciju preko Google Mape, ukoliko to izaberete).
  • Geo lokaciju – opciono možete da obezbedite preciznu geolokaciju na podešavanju naloga aplikacije.
    Takođe možemo koristiti različite tehnologije za određivanje lokacije, kao što su podaci senzora sa vašeg
    uređaja koji mogu, na primer, pružiti informacije o najbližim Wi-Fi pristupnim tačkama.

Adresar uređaja
……
Aplikacijska platforma prima informacije o veb lokacijama na koje ste povezani.
U ovom slučaju, podaci se šalju na server preko HTTPS protokola, nakon validacije korisnika.

Zašto se prikupljaju informacije?

Prilikom Vaše posete NPSS veb lokaciji naš veb server ne identifikuje i ne čuva nikakve pojedinačne, lične podatke o Vama već isključivo opšte informacije o pristupu u svrhu prikupljanja podataka o broju poseta. Kao i većina sajtova, koristimo Google Analitics za evidentiranje interakcija korisnika. Podaci dobijeni ovim putem koriste se za utvrđivanje broja korisnika koji koriste naš sajt kako bi se ispravnije odgovorilo njihovim potrebama i poboljšalo korisničko iskustvo.

Kako se čuvaju informacije?

Prikupljeni podaci su dostupni isključivo određenim odgovornim osobama uključenim u funkcionisanje sajta, odnosno aplikacije – administracija, prodaja, marketing, pravna i sistemska administracija.
Vaša lična identifikacija u skladu sa Zakonom nije moguća, osim ako dobrovoljno ne ostavite takve podatke putem e-mail-a. U tom slučaju, podaci koje ostavite biće korišćeni samo u okviru naše organizacije biće zadržani onoliko koliko je potrebno da bismo Vam pružili potrebnu uslugu. Isti neće biti korišćeni u druge svrhe osim one opisane na sajtu NPSS-a i neće biti ustupani trećim licima.

Vreme čuvanja informacija?

Podaci se čuvaju u vremenu koje je potrebno za pružanje usluge koju je tražio korisnik ili u svrhu opisano
u ovom dokumentu.
U slučaju promene kontrole aplikacije. Vlasništvo nad aplikacijom može se promeniti u nekom trenutku u budućnosti. Ukoliko se to dogodi, vaše informacije mogu biti deljene sa osobom ili poslovanjem koji poseduje ili kontroliše uslugu. Bićete
obavešteni da li postoji promena kontrole, jer bi to predstavljalo promenu ove obaveštenja o privatnosti.

Tačnost materijala

NPSS sajt i njegovi delovi imaju informativnu svrhu. Tekstovi, audio i video materijal jesu autorsko pravo ili vlasništvo NPSS-a ili su postavljeni uz dozvolu vlasnika ili nosioca prava. Svi sadržaji predstavljeni su javnosti na uvid bez ikakve negativne namere, a sa ciljem pravovremenog informisanja korisnika. NPSS može u bilo kom trenutku da unese izmene na materijale sadržane na svojoj veb stranici bez prethodne najave. Materijali koji se pojavljuju na ovoj veb lokaciji mogu uključivati tehničke, tipografske ili
fotografske greške. NPSS ne snosi odgovornost za pogrešno protumačene informacije koje se nalaze na sajtu ili pogrešne informacije preuzete sa druge veb lokacije.

Mogućnost brisanja podataka

Da biste izbrisali podatke neophodno je da izbrišete određene stavke sa naloga i detalje vezane za Google nalog, odnosno da zatražite da obrišemo iz naše evidencije podatke koji su prikupljeni u cilju poboljšanja usluga, a tiču se Vas.

Kada se ova politika ne primenjuje?

Kao što je propisano zakonom aplikacija/veb lokacija može objaviti vaše lične informacije ako to zahteva
zakon ili u da bi se obezbedila transparentnost u pogledu zakonskih zahteva od javnih organa da pristupe ličnim
podacima.

Promene politike privatnosti

NPSS zadržava pravo izmene i dopune politike privatnosti u skladu sa izmenama zakona iz ove oblasti.
NPSS nije dužan da o svakoj izmeni obaveštava klijente i korisnike veb lokacije, već se o tome mogu
informisati proverom politike privatnosti.

Hvala što ste posetili sajt npssrbije.rs