Kraljevo, 28.09.2017.Noćas se u Kraljevu odigrala prava drama, koja je samo zahvaljujući spremnosti policijskih službenika završena loše jedino po napadača. Prilikom pokušaja da aktivira ručnu bombu tridesetdvogodišnju D.J. lišen je života od strane pripadnika SAJ-a i time je izbegnuta moguća tragedija.

Naime D.J. se pre tri dana, kada je primetio redovnu patrolu policije na ulici, iz čista mira dao u beg. Pretpostavka je da je sumnjao da policijski službenici njega traže. Nedugo zatim na svom fb profilu objavio je nekoliko fotografija sa ručnom bombom uz pretnje da će dići u vazduh policiju u Kraljevu. Uz to se javio na dežurni telefon i uputio iste pretnje verbalno. Od tog trenutka je za njim krenula potraga.

Juče, u večernjim satima lociran je u naselju Ribnica. U kući u kojoj se u tom trenutku on nalazio bilo je još više osoba, među kojima nekoliko dece i jedna beba. Pošto je pretio da će aktivirati bombu, pripadnici SAJ-a iz Beograda su, da bi izbegli talačku situaciju, upali u kuću. On je pokušao da aktivira bombu, ali je jedan od policijskih službenika zahvaljujući hitroj reakciji uspeo da ga spreči u tome i liši života.

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) ovom prilikom želi da pohvali rad naših kolega, kako u PU Kraljevo, tako i pripadnika SAJ-a iz Beograda. Njihovim angažovanjem spašeno je više života i izbegnut mogući masakr.

Milos 2U poslednjih nekoliko dana imamo primere kojima naši policijski službenici pokazuju da su, bili na dužnosti ili ne, na raspolaganju građanima, kako u zaštiti njihove imovine, tako i života. Konkretan primer napadača iz Kraljeva pokazuje da pretnje policijskim službenicima ne treba zanemarivati, pa ni one upućene preko društvenih mreža. Još jednom se pokazalo da takva osoba nije opasna samo po one koji nose uniformu,već po celokupno društvo. Iz tog razloga NPSS potencira da se svaki napada na policijskog službenika mora najoštrije sankcionisati.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS