Beograd, 07.10.2017.Poruka sindikalaca sa današnjeg skupa jeste da je država talac u rukama vlasti. Pitanje je čiji su talac radnici koji su svoje poverenje dali Policijskom sindikatu Srbije i za čije tlačenje naroda oni danas protestuju na ulici, rame uz rame sa političarima. Neke nove-stare političke stranke ili najavljene svoje. Gde je tu pravo policijskog službenika ? Prilično je ostalo po strani,jer za ovog sindikalnog vođu politika je na prvom mestu.

Mnogo je pitanja koja možemo uputiti gospodinu Mijailoviću. Da počnemo od toga šta se desilo sa čuvenim obećanim stanovima za policijske službenike ? Ili možda da spomenemo, onako usput, gde je novac od uplaćivanog životnog osiguranja, koje su naše kolege odvajale od svoje, ne tako velike plate ? Ili ipak grešimo što su nam cilj prava radnika, a ne političko opredeljenje.Ipak, mi ne poznajemo taj nov način sindikalne borbe jer smo, da citiramo pomenutog sindikalnog vođu, „kombi sindikat“. Možda tako zapravo i treba – dovesti radnike u bezizlaznu situaciju, da bi se lakše njima manipulisalo, jer to je sistem koji gospodin Mijailović primenjuje. Reprezentativni policijski sindikat pretvorio je u svoj lični, a članovi su potrebni samo određenih datuma u mesecu i za neki „novi veliki projekat“.

Poštujemo da je protest legitiman oblik sindikalne borbe, ali ako se već na ulice izlazi zbog prava radnika MUP-a, zašto pomenuti sindikat nije izašao onog trenutka kad je možda bilo potrebnije – zbog Tutina, Novog Sada ili nekog drugog slučaja koji se ticao direktno policajaca. Ne bismo da čekamo odgovor pomenutog gospodina, jer se sam nameće – političari kojima je Mijailović stavio u službu svoj Policijski sindikat nisu to smatrali za bitno. I pitanje za kraj, iako smo već mnogo puta čuli da ova sindikalna borba nema veze sa politikom, kako to da uz Mijailovića stoji biši ministar Šutanovac, inicijativa „Ne davimo Beograd“ i ostale opozicione figure ? Zar jednom časnom policajcu kao što je Mijailović nije neprimereno da stoji rame uz rame sa nekim ko je već dobro oštetio vojsku i vojne penzionere ili sa nekim ko se, kao vođa pomenute inicijative, zalaže za legalizaciju teških droga ?

Press NPSS