Beograd, 19.10.2017. Samo nekoliko sati nakon napada na policijsku službenicu Mariju Marinković oglasio se i resorni Ministar. Ovom prilikom želimo da pohvalimo hitru reakciju Ministra Nebojše Stefanovića.

Kako smo već ranije pisali, policijska službenica je napadnuta u toku intervencije po prijavi građana za uznemiravanje. Tom prilikom ona je zadobila teške telesne povrede, a napadač je brzom reakcijom policajaca PU Novi Sad priveden. U saopštenju povodom ovog događaja uputili smo apel nadležnima da se na ovakve incidente mora oštro i hitno reagovati. Upravo je Ministar Nebojša Stefanović takvu poruku i uputio celokupnoj javnosti. On je u svom obraćanju zatražio oštru i pravovremenu reakciju pravosudnih organa kako bi se svim kriminalcima i huliganima poslala jasna i nedvosmislena poruka da nisu iznad zakona i da se napadi na građane i policiju neće tolerisati.

Ohrabruje činjenica da apeli Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, da se policijski službenik ne prepusti sam sebi i da nadležni reaguju, nisu ostali samo “mrtvo slovo na papiru”. Posebno je značajno to što je upravo Ministar unutrašnjih poslova prvi istupio u tom pravcu i pokazao da će stati iza policijskih službenika koji časno obavljaju svoj posao i svakodnevno izlažu svoje živote opasnosti.

Press NPSS