Beograd, 03.12.2017.Slučaj koji je od polovine novembra predmet različitih političkih polemika, a tice se policijskih sluzbenika je slučaj Pećinci. Ni nakon završene istrage napori da se ospori i politizuje predan rad policijskih službenika ne jenjavaju.

U Pećincima su 16. novembra nepoznate osobe provalile u kuću predsednice opštinskog odbora Nove stranke u tom mestu. Policija je nakon uviđaja iznela sumnje u jednu organizovanu grupu,a u toku istrage više lica je privedeno. Kako je suprug oštećene video jedno od lica koja su obila kuću, on je u prisustvu tužioca i policajaca izvršio prepoznavanje i tom prilikom sa velikim stepenom sigurnosti označio jedno od lica kao počinioca.

Kako je to postalo nepisano pravilo, gde god da postoji i naznaka mogućnosti, policija se koristi u svrhu dnevno-političkih obracuna. Policijski službenici su ovom slučaju pristupili kao i svakom drugom, bez obzira na političku aktivnost oštećenih, jer za policajca ne postoji podela po bilo kom osnovu kada je u pitanju zaštita života i imovine građana naše zemlje. Iz tog razloga nedopustivo je da političke stranke, napadajući one koji brinu o našoj bezbednosti iu to rade krajnje besprekorno i objektvino, ubiraju političke poene. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još jednom je stao iza policijskih službenika i pokazao da iz ovakvih političkih obračuna moraju biti izuzeti oni koji svoje živote svakodnevno rizikuju kako bi očuvali bezbednost.

Nezavisni policijski sindikat Srbije će u svakom trenutku zaštititi čast i ugled svih pripadnika policije koji odgovorno i časno obavljaju svoj posao. Svako ko na osnovu paralelnih i privatnih istraga lažnim iskazima šteti policijskim službenicima može krivično odgovarati, jer napad na policijskog službenika ne mora biti samo fizicki, već u ovom slučaju i verbalni.

Press NPSS