Beograd, 29.12.2017. Pre nekoliko dana Ministrstvo unutrašnjih poslova isplatilo je deci svojih zaposlenih novogodišnje čestitke. Obzirom da iste nisu bile isplaćivane par godina unazad Ministarstvo je isplatilo i za taj period, ali kako se to u svakom poslu dešava dođe do neke greške.

Naime, propustom administrativne službe jedan broj policijskih službenika ostao je bez ove isplate. Kako se administrativne greške ispravljaju tamo gde su i nastale, logično je da se policijski službenici koji nisu dobili pomenuti iznos obrate službi MUP-a kako bi problem bio rešen. Međutim, kod nas je pravilo da ništa nije logično, pa su pojedini sindikati u MUP-u prepoznali dobru priliku i dosetili se da mogu da je okrenu u svoju korist. Tačnije, plasirana je informacija da se svi koji nisu dobili čestitiku obrate sindikatu, jer jedino na taj način mogu da ostvare svoja prava. Odnosno, da će sindikat zahvaljujući svojim „vezama“ i delovanjem u MUP-u omogućiti da i njima budu isplaćene čestitke.

Jednostavnom logikom zaključak se sam nameće – kako je u pitanju administrativna greška i ne postoji nikakav razlog da za jedan broj policajaca važi isplata, a za drugi ne, sindikat u ovom slučaju samo obmanjuje radnike. Ovom prilikom pozivamo sve policijske službenike koji pomenutu čestitku nisu dobili, da se dopisom obrate svom starešini ili direktno MUP-u, kako bi greške bile ispravljene i njima uplaćen novac. Isto tako smatramo da sindikalna borba treba da znači borbu za prava radnika, a ne manipulaciju njima i njhovo svesno dovođenje u zabludu.

Press NPSS