Beograd, 17.01.2018. Danas se nižu razlozi za pohvale našim kolegama i njihovom angažovanju, a ovoga puta idu na adresu PS Zemun čiji su službenici danas spasili jedan mladi život. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) izražava veliko zadovoljstvo povodom pozitivnih vesti koje smo dobili u ova dva dana.

Dežurna služba dobila je danas poziv da se u Zemunu u jednoj od stambenih zgrada na prozoru nalazi lice sa suicidalnim namerama. Na lice mesta je stigla jedna patrola, a ubrzo za njima i druga koja je ostala ispred zgrade kako bi održavali komunikaciju sa licem koje se nalazilo na prozoru. U međuvremenu su njihove kolege provalile u stan i uspele da, bez ikakvih posledica, trinaestogodišnju devojčicu sklone sa prozora i time joj spasu život.

Svaki čovek se različito nosi sa problemima i odgovara na njih. Signale koji ukazuju na suicidalno ponašanje ili očiglednu nameru da se izvrši samoubistvo važno je da okolina prepozna i reaguje na vreme, kao što je to učinjeno ovog puta. Zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika spašen je jedan mladi život.

Jako je lepo kada imamo priliku da pohvalimo rad naših kolega, jer su svojim angažovanjem spasili nevine živote. Naravno, policijska profesija nosi rizike, a pre svega policijski službenici rizikuju svoje živote kako bi zaštitili nas i našu imovinu. To pokazuje i slučaj u Rakovici, ali i mnogi pre toga. Iz tog razloga važno je da se podigne svest javnosti, a pre svega da mediji ne zanemaruju ulogu policijskog službenika u očuvanju naše celokupne bezbednosti.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS