Beograd, 17.01.2018. Juče je u Prokuplju zaplenjen kilogram droge, što je jedna od većih pojedinačnih zaplena za ovu PS. Nezavisni policijski sindikat Srbije ovom prilikom želi da pohvali rad policijskih službenika u PS Prokuplje koji su sprečili da ova droga završi na ulicama Prokuplja ili okolnih mesta i rad policijskih službenika PS Rakovica koji su sprečili još jedan slučaj porodičnog nasilja.

Nakon prethodnog operativnog rada, policijski službenici juče su zaustavili autobus koji je saobraćao na relaciji Niš-Kuršumlija i kod putnice V.A. (43), nakon pretresa, pronašla nešto više od kilogram heroina. Heroin je bio vešto sakriven u pakovanjima obmotanim oko tela putnice i verovatno namenjen za dalju distribuciju.
Pripadnici MUP-a u prethodnoj godini zaplenili su 4,1 tonu ra

zličitih narkotika, a sudeći po početku godine i zapleni na Horgošu i u Prokuplju i ova godina će zabeležiti pozitivan učinak u borbi protiv trgovine narkoticima.

U Rakovici su policijski službenici sinoć priveli lice zbog porodičnog nasilja i napada na policijskog službenika. Oni su po prijavi došli na adresu gde su zatekli lice u vidno alkoholisanom stanju. Međutim, mladić je pružalo pasivan otpor pa je čak u više navrata nogama i glavom zadao udarce policajcima, a jednom od njih čak i naneo lake telesne povrede.

Reč je o povratniku koji je i prilikom prethodnih privođenja napadao policijske službenike, a da gaji poseban animozitet prema policajcima potvrdila je i njegova porodica. Policija je u prethodnoj godini reagovala i u velikom broju slučajeva porodičnog nasilja i sprečene su veće tragedije. O kakvim se nasilnicima radi pokazuje činjenica da veliki broj njih ne preza ni od napada na policijske službenike. To je jedan od alarma da se mora reagovati i da ovi napadi izmenom Krivičnog zakona dobiti svoje mesto u pravosudnom sistemu zarad veće bezbednosti svih nas.

Press NPSS