Tutin, 22.01.2018. Pre dva dana odjeknula je vest o još jednom slučaju porodičnog nasilja koji se tragično završio. Veća tragedija izbegnuta je akcijom pripadnika MUP-a iz Tutina i SGP Špiljani.
Stravičan zločin se dogodio u subotu u Tutinu.Naime, devetnaestogodišnji D.T je nakon kraće verbalne svađe, najverovatnije nožem usmrtio svog oca S.T, nanevši mu posekotinu u predelu vrata, usled čega je isti preminuo. Odmah nakon toga osumnjičeni je pobegao. Policijski službenici PS Tutin i SGP Špiljani operativnim radom su došli do saznanja o mogućem mestu skrivanja osumnjičenog.

Danas, ranije popodne, brzom i efikasnom akcijom opkoljena je kuća u kojoj se nalazio D.T, koji je bio naoružan pištoljem. Isti se nakon kraćih pregovora s policijom predao, pa je uspešnim pregovorima i brzom reakcijom policije sprečena veća tragedija.

Situacije poput današnje u Tutinu predstavljaju samo deo onoga što donosi policijski poziv. Rizici su svakodnevni i to je ono sa čime su policijski službenici upoznati pre nego što odaberu ovu profesiju. Međutim, negativna slika koja je stvorena u javnosti znatno otežava njihov posao. Policijska profesija je, zahvaljujući delovanju pojedinih medija, postala sinonim za nešto negativno. Smatramo da to zaista nije način da se zahvalimo onima koji nam čuvaju živote rizikujući svoje.

Sve pohvale policijskim službenicima PS Tutin i SGP Špiljani za hrabru i uspešnu akciju hapšenja osumnjičenog. Veliko je zadovoljstvo kada ovakve akcije prođu bez ikakvih žrtava i povreda. Isto tako, ovakve akcije pokazatelj su da policijski službenik ne uživa samo beneficije, već svoj život svakodnevno izlaže opasnosti.” Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS