Bor, 26.01.2018.Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) osuđuje napad na policijsku stanicu u Boru koji se juče dogodio, ali i na policijske službenike ove PU koji se dogodio prilikom vršenja dužnosti. Oštro sankcionisanje ovakvih krivičnih dela jedino može dati pravi rezultat.

Napad se dogodio od strane grupe čiju su dvojicu pripadnika ranije u toku dana priveli policijski službenici zatekavši ih u izvršenju krivičnog dela krađe. Njih dvojica su prilikom hapšenja pokušali da pobegnu tako što su napali policijske službenike. Grupa ljudi se nakon njihovog privođenja okupila ispred PS, gde su prvo verbalno, a zatim i fizički napali dvojicu policijskih službenika, koji su tom prilikom zadobili povrede. Nekoliko njih je privedeno, a među njima i jedna žena koja je policijske službenike i PS gađala kamenjem.

Juče je u toku dana prilikom hapšenja trgovca narkoticima napadnut policijski službenik u Požegi. Zbog učestalosti ovakvih slučajeva zaista je neophodno da se napad na policijskog službenika u Krivičnom zakonu tretira na pravi način. Ova izmena Krivičnog zakona koju je NPSS više puta tražio, uz oštriju kaznenu politiku zasigurno bi uticali na smanjenje stope kriminaliteta.

Ne treba čekati da policijski službenik izgubi život kako bi se reagovalo. Izmenu Krivičnog zakona smo tražili više puta, jer bi se tako dodatno zaštitili životi policijskih službenika, ali i naših građana. Veoma je važno da pravosudni organi sa kriminalcima i huliganima ne prave sporazume, već da njihova krivična dela budu adekvatno kažnjena.“ istakao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a. NPSS će nastaviti da insistira na izmeni Krivičnog zakonika i uvođenje novog krivičnog dela “napad na policijskog službenika” u isti.

Press NPSS