Novi Pazar, 28.01.2018. Juče kasno popodne u Novom Pazaru u tuči dve grupe muškaraca jedno lice je lakše povređeno, a veću tragediju sprečio je policijski službenik koji se slučajno našao na mestu događaja. Nezavisni policijski sindikat Srbije ovom prilikom upućuje sve pohvale na račun policijskog službenika PU Novi Pazar.

Dve grupe muškaraca su se prvo verbalno, a zatim i fizički sukobile na ulici u Novom Pazaru. Komešanje je primetio policijski službenik Zoran Vasiljević, koji se tuda uputio na posao. Kako su se oglušili o verbalno naređenje, policajac je uspeo fizički da ih razdvoji. Međutim, u tom trenutku jedno od lica iz grupe je na Vasiljevića krenulo nožem. Ni u ovom slučaju verbalna naredba nije bila od pomoći, pa je policijski službenik razoružao lice upotrebivši sredstva prinude. U međuvremenu je stigla i patrola policije koja je privela dva lica koja je Vasiljević do njihovog dolaska zadržao, a povređenom učesniku tuče je ukazana pomoć u zdravstvenoj ustanovi.

Postupak kolege iz Novog Pazara pokazuje da je policijski službenik neprestano u službi građana i njihove bezbednosti izlažući svoj život opasnosti, bez obzira da li mu teče radno vreme ili ne. To je ono što javno mnjenje i mediji moraju imati u vidu pre nego što se policijski službenik javno osudi za svaki svoj postupak, bio on kriv ili ne. Treba odati priznanje većini policijskim službenicima koji časno i pošteno obavljaju svoj posao.

Sama činjenica da je do tuče došlo u gradu u toku dana, kada ima prolaznika i dece i da je upotrebljeno hladno oružje pokazuje koliko je postupak našeg kolege zapravo za pohvalu. Svojom prisebnošću i hrabrošću je sprečio zasigurno neku veću tragediju. Zaista je veliko zadovoljstvo što takve ljude imamo u policiji.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS