Niš, 03.02.2018. Niška policija u prethodnih nekoliko dana razrešila je paljenje automobila dvojice policajaca, a osumnjičene privela. Nezavisni policijski sindikat Srbije pozdravlja ove pozitivne korake koji su se dogodili ubrzo nakon dolaska novog načelnika Slaviše Virijevića.

Naime, prvobitno su inspektori niške policije razrešili paljenje službenog automobila načelnika odeljenja Krimninalističke policije iz Niša Dejana Utvića. Za ovo delo privedena su trojica mladića od kojih se jedan sumnjiči da je odgovoran i za paljenje još jednog privatnog automobila.

U prethodna dva dana razrešeno je i paljenje automobila inspektora policije Dejanu Jovanoviću iz Niša, za šta su privedena četvorica mladića iz Niša, Merošine i Pirota. Kod jednog od privedenih pronađena je i sintetička droga poznatija kao ekstazi, pa će mu pored krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti na teret biti stavljeno i posedovanje narkotika.

Kao što smo već ranije izneli, pored rešavanja ovih problema, ono što već neko vreme u PU u Nišu remeti rad su kadrovska pitanja odnosno podobnih ljudi na rukovodeća radna mesta, bez raspisivanja konkursa. Isto tako privremeni premeštaji policijskih službenika putem naloga pitanje je koje mora biti rešeno u skladu sa Zakonom o policiji. Očekujemo da će novi načelnik nastaviti u pozitivnom smeru i da će sledeće na redu biti rešavanje ovih pitanja.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Od početka godine, odnosno od dolaska novog načelnika ove policijske uprave razrešeno je tri paljenja automobila, od toga dva policijskim službenicima. Do smene starog načelnika došlo je upravo zbog serije paljenja automobila koje su se dogodile u toku prošle godine. Kao što smo već u prethodnom saopštenju izneli Virijevića ne čeka ni malo lak zadataka, ali sudeći po početku uspešno se suočava sa njim.

Press NPSS