Donji Milanovac, 21.02.2018. Policijski službenik van dužnosti u ponedeljak je u Donjem Milanovcu spasao muškarca J.S. sigurne smrti utapanjem. Nezavisni policijski sindikat Srbije ovom prilikom pohvaljuje podvig policajca koji se trenutno nalazi pod suspenzijom, ali koji i pored toga nije zaboravio svoj poziv i sve ono čemu je kao častan policajac naučen.

Policijski službenik Bojan Petrović u ponedeljak se u popodnevnim časovima nalazio sa prijateljima na šetalištu na obali Dunava kada je na pedesetak metara od njih primetio muškarca koji se nalazio u hladnoj vodi. Videvši da se muškarac bori za vazduh i da ga voda nosi sve dalje od obale, Petrović je bez mnogo razmišljanja pritrčao i skočio u vodu kako bi ga spasao. Uspeo je da dopliva do obale gde su mu prijatelji pomogli da izvuče davljenika. Odmah potom pozvao je dežurnu patrolu policije i hitnu pomoć, a do njihovog dolaska davljenik je samo rekao svoje ime i prezime, ali ne i razloge zašto i da li je sebi pokusao da oduzme život ili se okliznuo i našao u reci.

Policijski službenik Petrović se skoro godinu dana nalazi pod suspenzijom zbog događaja od pre dve godine. Naime, njega je pre dve godine napala grupa mladića i to dok se nije nalazio na dužnosti, odnosno dok je bio na godišnjem odmoru. Petrović je tada uspeo da se odbrani od batinaša, ali je protiv njega posle pola godine pokrenut postupak koji još uvek traje.

„Postupak našeg kolege zaslužuje sve pohvale, jer je ne razmišljajući o svom životu skočio u hladnu reku kako bi spasao jedan život. On je ovim pokazao zašto je odabrao policijski poziv i da je policijski službenik konstantno u službi očuvanja života i imovine naših građana, pa i kad se kao Petrović nalaze pod suspenzijom. Ponosni smo što u našim redovima rade hrabri i časni policajci koji će svoj život podrediti spasavanju života građana Srbije“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS