Novi Pazar, 23.02.2018.U medijima se juče pojavio snimak hrabrog vatrogasca iz Novog Pazara, koji je spasao dete zaključano u stanu. Nezavisni policijski sidnikat Srbije ovom prilikom želi da pohvali ovaj podvig i uputi čestitke hrabrom vatrogascu na uspešno obavljenom zadatku.

Naime jedan građanin Novog Pazara poslao je redakciji dnevnih novina Blic snimak na kom se vidi kako vatrogasac preskače sa terase na terasu višespratnice kako bi spasao dete koje je ostalo zaključano u stanu. On je, ne razmišljajući o riziku za svoj život, izvršio svoj zadatak i pomogao kada je to bilo najpotrebnije. Pokazao je da naše vatrogasce bez dileme krase izuzetna hrabrost i požrtvovanost.

Položaj vatrogasaca nije na zavidnom nivou, ali pored toga oni svojim angažovanjem u najtežim situacijama rizikuju svoj život kako bi našim građanima ukazali pomoć. Prošle godine, za vreme snežne oluje, slika koja je obišla Srbiju je slika vatrogasca zaleđenog lica koji je spašavao zavejane građane na auto-putu. Ovaj hrabri vatrogasac je pomagao zarobljenima u mećavi ugrozivši svoj život. Zaista je veliko zadovoljstvo što u redovima vatrogasno spasilačkih jedinica imamo ovako hrabre i požrtvovane ljude i njihov trud i rad treba nagraditi.

Sve pohvale za ovaj podvig koji je napravio vatrogasac iz Novog Pazara. Ne sme se zaboraviti da i ti ljudi svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi pomogli našim građanima. Uz ovakve priloge i ovakve ljude koji rade u MUP-u naši građani mogu zaista da se osećaju bezbedno i sigurno.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS