Tutin, 27.02.2018. Poznato je da su zime na Pešteru nemilosrdne i da u zimskom periodu često stanovnici nemaju elementarne uslove za život. Uprkos tome, policijski službenici moraju svoj posao obavljati i pored pomoći svojim građanima kada je potrebno raditi i na razrešavanju krivičnih dela.

Pripadnici PS Tutin juče su rasvetlili nekoliko krađa i priveli počinioce. U ranim jutarnjim časovima interventna patrola u čijem sastavu je i jedna pripadnica lepšeg pola lišila je slobode dvojicu muškaraca osumnjičenih za nekoliko teških krađa u ovom gradu. Privedeni su I.S. (19) iz Beočina i S.P. (22) iz Smedereva.

Ni sneg ni temperatura daleko ispod nule ne mogu da spreče naše policijske službenike da svoj posao obavljaju predano i pravovremeno. Policijski službenici, kako se to često misli ne sede u toplim kancelarijama i automobilima, već odgovaraju svom pozivu i štite građane i njihovu imovinu danonoćno.

Često se posao policijskog službenika olako shvata, beneficije se ističu u prvi plan, a zaboravlja se da policijski službenik svakodnevno svoj život izlaže riziku obavljajući svoje zadatke. Isto tako, za njih ne postoje praznici ili slobodno vreme, a još manje da zbog vremenske nepogode mogu da odsustvuju sa posla. Upravo tada su dvostruko angažovani, kako pri pomoći građanima, tako i ono osnovno angažovanje u očuvanju njihovih života i imovine. Kolege iz Tutina pokazale su da ne postoji prepreka u obavljanju poverenog im posla.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS