Vranje, 05.03.2018. U Vranju je juče održan sastanak predstavnika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i Nezavisnog sindikata policije Makedonije iz organizacionih jedinica Žandarmerije i PJP, pogranične policije, Specijalne jedinice “Tigrovi” i Jedinice za brze intervencije i posebnih namena.

Sastanak u Vranju logičan je nastavak saradnje koju imaju dva sindikata, NPSS I NSP a koja će zasigurno preći i u tradiciju. Na jednom od poslednjih susreta predstavnika dvaju sindikata najavljeno je učvršćivanje saradnje specijalnih i posebnih jedinica policije ove dve zemlje. Ta ideja je realizovana upravo danas, gde su predstavnici specijalnih i PJP obe zemlje na konstruktivnom sastanku razmenili iskustva po pitanju svog položaja, ali i samog načina rada ovih jedinica u jednoj i drugoj zemlji. Tom prilikom predstavnici NSP Makedonije uručili su plaketu NPSS-u u znak dosadašnje kvalitetne, ali i saradnje u budućnosti. Dogovorene su dalje aktivnosti u cilju edukacije, održavanja zajedničkih sportskih manifestacija i pružanja svih vidova sindikalne i kolegijalne pomoći članovima

Pored održanog sastanka predstavnici NPSS nisu zaboravili na svoje kolege iz Žandarmerije koji su na ovom području angažovani na posebnom zadatku. Sindikalni predstavnici iskoristili su priliku da na skroman način pokažu da će Sindikat u skladu sa svojim mogućnostima, pored pravne pomoći biti uz kolege na terenu I na svaki drugi način.

     

Press NPSS