Subotica, 10.03.2018. Juče su se na auto-putu E75 u ranim jutarnjim časovima dogodile dve saobraćajne nezgode gde je u drugoj teško povređen saobraćajni policajac.

Kod Žedničke petlje jedno vozilo koje se kretalo iz pravca Bačke Topole iz za sada nepoznatih razloga udarilo je u zaštitnu ogradu. Ubrzo je saobraćajna patrola izašla na lice mesta kako bi izvršila uviđaj. Tek što su saobraćajni policajci parkirali vozilo u zaustavnoj traci i izašli kako bi započeli vršenje uviđaja iz pravca Bačke Topole naišlo je vozilo koje je, najverovatnije zbog neprilagođene brzine stanju na putu, izgubilo kontrolu i udarilo u saobraćajnog policajca Maria Milićevića. On je odmah prebačen u bolnicu u subotici sa prelomima obe noge i gde je operisan. Njegov kolega Nemanja Stojčić uspeo je pukom srećom da izbegne automobil. Prilikom udara oštećeno je i policijsko vozilo.

Na istom delu auto-puta, kod Žednika pre 6 godina u saobraćajnoj nezgodi jedan saobraćajni policajac je poginuo dok je jedan ostao invalid.

Nezavisni policijski sindikat Srbije često u svojim saopštenjima poziva učesnike u saobraćaju na oprez i na poštovanje propisa, a naročito brzine kretanja vozila. Neprilagođena brzina, uz alkohol najčešći su uzročnik saobraćajnih nezgoda i smrtnih ishoda u istim. Veliki broj ljudi godišnje strada na našim saobraćajnicama i iz tog razloga smatramo da pojačane saobraćajne kontrole u stvari čuvaju živote svih nas koji smo učesnici u saobraćaju.

Press NPSS