Bečej, 26.03.2018. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) osuđuje napad na saobraćajnog policajca koji se juče dogodio nedaleko od Bečeja u mestu Novo Miloševo. Očekujemo najstrožiju kaznu koja je za ovakvo krivično delo predviđeno.

Saobraćajni policajac Ištvan P. (46) prilikom redovne kontrole saobraćaja pokušao je da zaustavi automobil na šta se vozač oglušio. Vozilo je udarilo policajca koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede u vidu preloma vratnog pršljenja i preloma nogu. Vozač Milojko Erić (20) ubrzo je priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje.

U toku protekle godine bilo je nekoliko slučajeva kada su se vozači oglušili o naređenja saobraćajne i svojim vozilom naneli povrede saobraćajnom policajcu koji se u tom trenutku nalazio na licu mesta. Ovakvi napadi su nešto što se ne sme tolerisati, jer takvi vozači su velika opanost za sve učesnike u saobraćaju, bilo vozače ili pešake. Neohpodna je hitna reakcija nadležnih kako ne bi došlo do nekog slučaja sa tragičnijim posledicama, jer svaki pokušaj napada na neko lice vozilom može vrlo lako rezultirati oduzimanjem života, a svako ko to svesno čini mora u skladu sa tim i biti kažnjen.

Nadležni moraju konačno reagovati. Policijski službenik je predstavnik države i ukoliko država ne reaguje na one koji je napadaju u kom pravcu idemo ? Policijski službenici ne treba da strahuju da obavljaju svoj posao, jer neko ne želi da adekvatno kazni napadače na njih.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS