Novi Sad, 29.03.2018. Juče je u Novom Sadu školska policajka sprečila pokušaj krađe i uspešno privela osumnjičenog. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) ovom prilikom želi da pohvali angažovanje koleginice i još jednom da podseti da policijski službenici svakodnevno svoje živote izlažu riziku kako bi obezbedili mir i sigurnost našim građanima.

Pedesetpetogodišnji Novosađanin iskoristio je trenutak nepažnje i iz otključanog automobila svog sugrađanina pokušao da ukrade novac. Međutim, vlasnik vozila je to primetio i svojim dozivanjem policije alarmirao školsku policajku koja se nalazila na dužnosti i koja je brzom reakcijom uspela da sustigne osumnjičenog i da ga liši slobode. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava za krađu, a novac je ubrzo pronađen odbačen i vraćen vlasniku.

Policijski službenici svakodnevno su u službi zaštite građana i njihove imovine, a to podrazumeva i izlaganje sopstvenog života riziku. Policijska službenica je pravovremeno reagovala i pokazala da svi negativni komentari javnosti na račun policajaca ne stoje, jer se zasnivaju na negativnim postupcima isključivo pojedinaca. Podsetićemo da se u Novom Sadu ne tako davno dogodio slučaj kada je osumnjičeni napao policijsku službenicu prilikom intervencije, što znači da policajci staju u obranu naših građana ili njihove imovine bez obzira ko je sa druge strane i kakve su posledice. Jasno je da naše koleginice obavljaju svoje zadatke ravnopravno sa kolegama.

Sve pohvale za postupak koleginice. Lepo je kad imamo priliku da pohvalimo jedan ovakav postupak koji je prošao bez ikakvih posledica po po policijske službenike. Koleginica je pokazala da policijski službenici uprkos svom nezavidnom ekonomsko-socijalnom položaju svakodnevno, bez ustupaka, odgovaraju na zahteve svog posla.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS