Jagodina, 02.04.2018. Kada je policijska profesija u pitanju ono što najćešće čitamo vezano je za njihove aktivnosti na polju očuvanja javnog reda i mira, međutim ne retko postoje slučajevi kada policijski službenici pored toga što na pravi način predstavljaju svoju profesiju uspevaju da budu uspešni i u drugim oblastima. Dejan Milošević iz Jagodine jedan je od takvih policajaca.

Četrdesetsedmogodišnji Milošević radnik je patrole dežurne službe u Jagodini, ali pored policijskog posla razvio je i ljubav prema atletici pa se ovim sportom aktivno bavi od 1983. godine. Na jučerašnjem drugom po redu međunarodnom maratonu u Jagodini uspešno i sa zavidnim rezultatom je istrčao polumaraton. Ovaj policijski službenik iza sebe ima preko 200 uspešnih trka i redovan je učesnik maratona koji se održavaju kod nas. Da dugogodišnji treninzi imaju značaja i za njegov posao pokazuje i to što je Milošević je u Jagodini poznat i kao policajac kome lopov ne može da pobegne.

Kako policijski posao zahteva puno truda i posvećenosti, uspesi policijskih službenika u nekom sportu zaista zaslužuju sve pohvale, jer je i za svaki sport neophodno mnogo odricanja. Baš iz tog razloga ovakve ljude treba uzimati kao primer da je uz mnogo volje i zalaganja moguće biti uspešan u svom poslu, ali i postizati uspehe u sportu. Milošević poput kolege Branka Petrovića (planinara i bicikliste) i mnogih drugih pruža pozitivan primer mladim ljudima, kako onima koji žele da se bave policijskom profesijom, tako i onima koji žele da se bave sportom. Pored toga, ovi policijski službenici na pravi i pozitivan način pre svega predstavljaju Minisatrstvo unutrašnjih poslova i zato zaslužuju pohvale svih nas.

Press NPSS