Bogatić, 24.04.2018. U organizaciji Crvenog krsta Bogatić u Bogatiću je sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi. U ovoj humanoj akciji učešće su uzeli i rukovodstvo i članovi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije čijem regionalnom centru pripada ova opština.

Opština Bogatić je treća u Srbiji po broju dobrovoljnih davalaca krvi u odnosu na broj stanovnika. Humanoj akciji koja se već tradicionalno sprovodi odazvali su se rukovodstvo i članovi NPSS-a angažovani na obližnjem graničnom prelazu Badovinci (SGP) i iz stanice granične policije Bogatić (ODG). Obzirom da je ovo redovna akcija u Bogatiću kojoj se naši članovi uvek rado odazovu, treba napomenuti i da je veliki broj civila podržava i baš iz tog razloga je opština Bogatić jedna od najhumanijih u Srbiji.

Policijski službenici svakodnevnim angažovanjem svoj život izlažu riziku i baš iz tog razloga znaju koliko je važno dati krv i na vreme pomoći nekome. Zato pored uobičajenih obaveza koje policijski posao iziskuje kada je u pitanju očuvanje mira i bezbednosti, oni i na ovaj način brinu i pomažu u očuvanju života naših građana.

Press NPSS