Beograd, 10.05.2018. Jučerašnje polufinale kupa Srbije u fudbalu prošlo je bez incidenata zahvaljujući pripadnicima Žandarmerije. Oni su sprečili sukob između dve grupe navijača pred samu utakmicu Partizan-Čukarički.

Na stadionu u Humskoj juče je odigran meč kupa Srbije, a pre utakmice dve frakcije Partizanovih navijača našle su se „oči u oči“ u blizini stadiona. Već postojeću tenziju dodatno je podigla očigledna spremnost za sukobom, ali i „opremljenost“ huliganskih grupa kamenicama. Pripadnici Žandarmerije pravovremeno su reagovali i sprečili da do sukoba uopšte dođe.

Prisustvo i intervencije pripadnika Policijske brigade i Žandarmerije u ovakvim situacijama značajni su kako zbog sprečavanja sukoba između samih navijačkih grupa, tako i zbog bezbednosti svih naših građana. Poznato je da u ovakvim situacijama razularene grupe huligana svoj bes mogu iskaliti i na građanima. milos velikiUpravo iz tog razloga država mora da se obračuna sa takozvanim navijačkim grupama, jer oni ni u kom slučaju nemaju karakteristike navijača i ljubitelja sporta već predstavljaju devijantni oblik društva koji sve češće značajno utiče na bezbednost.

Policijska brigada svakodnevno se brine o očuvanju javnog reda i mira u našoj prestonici, dok pripadnici Žandarmerije obavljaju kompleksne zadatke na očuvanju naše državne granice, kao i u KZB, ali pored toga oni su zaduženi da i za bezbednost kada su veći skupovi u pitanju. I ovoga puta oni su bili na visini zadatka, ali je važno i da država stane na put ovim huliganskim organizacijama.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS