Beograd, 16.05.2018. Rukovodstvo Nezavisnog policijskog sindikata Srbije obišlo je juče saobraćajnog policajca Maria Milićevića koji se oporavlja nakon povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi u martu na auto-putu E75.

Milićević je početkom marta sa još jednim kolegom izašao na uviđaj po prijavi za saobraćajnu nezgodu na delu auto-puta poznatom kao Žednička petlja. Po dolasku na lice mesta, tek što su izašli iz svog vozila parkiranog u zaustavnoj traci iz pravca Bačke Topole naišlo je vozilo koje je, najverovatnije zbog neprilagođene brzine stanju na putu, izgubilo kontrolu i udarilo u saobraćajnog policajca Maria Milićevića. Milićević je sa prelomima obe noge odmah prebačen u Suboticu gde je i operisan. Njegov kolega je srećom uspeo da izbegne automobil.

Milićević se trenutno oporavlja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Predstavnici sindikata posetili su ga juče na VMA i uverili se da je Milićević dobro medicinski zbrinut i da se uspešno oporavlja.
Na istom delu auto-puta, kod Žednika pre 6 godina u saobraćajnoj nezgodi jedan saobraćajni policajac je poginuo dok je jedan ostao invalid.

Deo ustaljene sindikalne borbe je i to da Sindikat uvek stane uz svoje članove i njihove porodice kada zbog svog posla pretrpe posledice. Na taj način se bar delimično odužujemo za doprinos koji oni daju bezbednosti svih nas. Kolega Milićević je časno obavljao svoj posao, a nepoštovanjem propisa bio mu je ugrožen život. Mi kao policijski sindikat u svojim saopštenjima pozivamo na poštovanje saobraćajnih propisa i na oprez u saobraćaju, ali i na češće saobraćajne kontrole, jer time čuvamo živote svih učesnika u saobraćaju.“ Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Press NPSS