Beograd, 25.05.2018. Spomen obeležje posvećeno pripadnicima Ministarstva unutršanjih poslova koji su svoje živote izgubili obavljajući časno svoju profesiju biće otkriveno danas na Novom Beogradu. Nezavisni policijski sindikat Srbije pozdravlja odluku nadležnih da se na ovaj način oda priznanje onima koji su svoje živote položili zarad bezbednosti svih nas.

Kako je već najavljeno nakon potpisivanja sporazuma sa Gradom Beogradom spomenik će biti otkriven danas, a svečanosti će prisustvovati državno i gradsko rukovodstvo uz resornog Ministra Nebojšu Stefanovića na čiju je inicijativu i podignut spomenik.

Policijska profesija među prvima je po stepenu rizika u svetu, a ako se uzme u obzir da je naša zemlja krajem prošlog i početkom ovog veka u više navrata bila zahvaćena ratnim dejstvima jasno je da je veliki broj policijskih službenika izgubio svoje živote obavljajući svoj posao. Upravo iz tog razloga je važno da se na ovaj način njima oda počast i da se njihovim porodicama stavi do znanja da se ta žrtva ceni od strane svih nas. Sa druge strane važno je da i budućim generacijama ostane kao podsećanje na sve pripadnike policije koji su se borili i dali živote za našu bezbednost.

Press NPSS