Lebane, 04.06.2018. Skoro svakoga dana u dnevnoj štampi može se naći vest o napadu na nekog policijskog službenika. Nezavisni policijski sindikat Srbije ovim putem najoštrije osuđuje napad koji se sinoc dogodio u Lebanu i zahtevamo hitne reakcije svih nadležnih službi.

U dežurnoj službi PS Lebane sinoć oko 18h je napadnut pedesetogodišnji policijski službenik D.S. Na njega je nožem nasrnuo višestruki povratnik.

Naime, dok je policijski službenik obavljao svoju dužnost u prostorije dežurne službe ušlo je lice koje mu se obratilo rečima:”Ja sam došao da me ubiješ.”. Policijski službenik je pokušao verbalno da smiri situaciju, međutim muškarac je posegao za nožem koji je imao kod sebe i tom prilikom D.S. zadao više posekotina. Obzirom na loš kvalitet radio veze, D.S. je nekako uspeo privatnim telefonom da pozove kolege. Patrola koja je ubrzo stigla savladala je napadača, a policajac je sa povredama odmah prebačen u Dom zdravlja u Leskovcu.

Kao što smo više puta isticali, pooštravanjem kaznene politike za napade na policijske službenike i njenim doslednim sprovođenjem ne štite se samo policijski službenici, već red i mir u našoj zemlji uopšte. Institucije moraju reagovati, jer ovo ne sme preći u pravilo, odnosno da nam normalni deo svakodnevice postanu napadi na one koji predstavljaju državu.

Milos 2“Prijateljski“ odnos prema napadačima na policijske službenike ide na štetu opšte bezbednosti. Ukoliko vi nekoga ko je napao predstavnika države nagradite slobodom, vi ste mu dali vetar u leđa da to isto ponovo uradi bilo kome, možda još surovije. NPSS je već podnosio inicijativu za izmenu Krivičnog zakona i istrajaćemo u toj nameri dok god jasno ne budu zaštićene sve naše kolege, tj. napadači adekvatno kažnjeni.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS