Tutin, 15.07.2018. Noćas nešto posle ponoći pomoćniku komandira PS Tutin zapaljen je privatni automobil. Nezavisni policijski sindikat Srbije pozdravlja brzu reakciju policijskih službenika koji su ubrzo priveli jednog osumnjičenog, a od pravosuđa očekujemo najoštriju kaznu, jer su učestali napadi na policijske službenike napadi na državu, odnosno na sve njene građane.

 U Tutinu je noćas, par minuta posle ponoći podmetnut požar na automobil u vlasništvu pomoćnika komandira PS Tutin Saše Savića. Vozilo je pretrpelo znatna oštećenja, ali srećom nije bilo povređenih. Policijski službenici su pravovremenom reakcijom priveli osumnjičenog J.R. državljanina Crne Gore, dok se za još jednim crnogorskim državljaninom traga. Kako je Savić na području opštine Tutin angažovan na sprečavanju šverca preko srpsko-crnogorske granice, sumnja se da ovo može biti razlog za noćašnje paljenje njegovog automobila.

Policijski službenici svakodnevno, u sprečavanju različitih oblika kriminaliteta, rizikuju svoje živote. Ne možemo a da se ne zapitamo čemu taj rizik ako pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova mesecima danonoćno rade na privođenju počinilaca krivičnih dela, a oni u samo nekoliko sati sa pravosudnim organima sklope sporazum i budu minimalno kažnjeni. Prošle godine u Nišu je, u više navrata, zapaljeno nekoliko policijskih automobila. šKako smo nedavno pisali počinioci jednog od tih krivičnih dela sklopili su nagodbu sa tužilaštvom i dobili par meseci zatvora, a u međuvremenu uspeli da počine i nova krivična dela. Očigledno je da blaga kaznena politika napada na policijske službenike i njihovu imovinu šalje jasnu poruku napadačima da mogu slobodno da napadaju državu i njene službenike.

Najoštrije osuđujemo noćašnji napad i očekujemo oštru reakciju nadležnih. Kolege u Tutinu su bile na visini svog zadatka i osumnjičenog odmah priveli, međutim sad su na potezu pravosudni organi koji će pokazati koliko se vrednuju životi i imovina naših kolega.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS