Krupanj, 24.08.2018. Član Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Branko Petrović, već drugu godinu za redom pravi planinarske i biciklističke podvige vredne divljenja. Ovoga puta zastava NPSS-a našla se na Treskavici čijih je 2086 mnv uspešno savladao ovaj policijski službenik iz Krupnja.

Na našu veliku radost postoji veliki broj primera gde policijski službenici pored predanosti svojim svakodnevnim poslovnim obavezama nalaze vremena i da se bave sportom i to veoma uspešno. Branko Petrović jedan je od njih. Nakon biciklom osvojene Švajcarske i prošlogodišnjeg Istarskog puta on je sa svojim kolegom osvojio vrh jedne od najlepših planina u BiH, Treskavice.

 Kolega Petrović je pokušao da nam rečima prenese i podeli sa nama delić onoga što su na putu doživeli nakon što su napustili ljubazne domaćine iz BiH i uputili se prema vrhu planine: „Krenuli smo u samo svitanje. Kažu da zbog mnogobrojnih izvora na Treskavici nije potrebna čuturica za vodu, neki kažu da ih ima 365. Prvi deo staze je kroz šumu, dobro markiran, nakon čega izlazimo na prevoj Šišan, nazvan tako zbog stalnog strujanja vetrova preko njega. Tu prestaje šuma i pred nama se ukazuje veličanstven greben Treskavice, a u dolini Veliko jezero.Nakon usputnih pauza gde smo uživalo u plodovima koje nudi ova planina (čisti izvori, borovnice) izlazimo na greben na Suvu Lastvu tu je visina oko 2000 m/nv. Prateći greben i markacije stigli smo do najvišeg vrha Mala Ćaba (nekada Djokin toranj) 2086 mnv. Dok sređujemo utiske uz neverovatan pogled zaključujemo da je vredelo svakog koraka i već planiramo sledeći podvig uz podršku Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.“

Policijski posao zahteva veliki trud i posvećenost i kada neko od naših kolega se uz to uspešno i bavi sportom veliko je zadovoljstvo pružiti im podršku. Smatramo da se na ovakav način pozitivno predstavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i da se motivišu mladi ljudi i usmeravaju zdravim navikama.

Press NPSS