Beograd, 12.09.2018. Danas je u komandi Žandarmerije održan sastanak predstavnika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i komandanta Dejana Lukovića. Sastanku su prisustvovali predsednik NPSS-a Miloš Jelenković, zamenik predsednika Živko Radovanović i član glavnog odbora Vladica Miljković.

Predstavnici Sindikata prvenstveno su poželeli dobrodošlicu komandantu Lukoviću koji je nedavno preuzeo rukovodeću funkciju ove posebne jedinice MUP-a, nakon što je duži period bio na čelu kraljevačkog odreda Žandarmerije. Na sastanku je razgovarano o problemima sa kojima se pripadnici Žandarmerije susreću kao i o mogućnostima da Sindikat da svoj doprinos u rešavanju istih.

Poseban akcenat tokom sastanka stavljen je na aktuelni problem oko famoznih spiskova pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije. Sindikat je još jednom istakao svoj stav i zatražio da se najoštrije sankcionišu svi oni koji su učestvovali kako u izradi tako i u distribuiranju spiskova. Zajednički je zaključeno da su spiskovi sačinjeni isključivo sa ciljem nanošenja štete pripadnicima Žandarmerije, ali i celom bezbednosnom sektoru.
Na sastanku je dogovorena dalja saradnja u korist pripadnika Žandarmerije, kao i rešavanje problema vezanih za pomenute spiskove, kako bi pripadnici Žandarmerije mogli nesmetano da obavljaju svoje radne zadatke i čuvaju bezbednost i imovinu naših građana.

Predsednik NPSS-a Miloš Jelenković

Pored toga izraženo je obostrano zadovoljstvo jer je pri kraju važan projekat koji je pokrenut na inicijativu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, a tiče se prikupljanja sredstava za pomoć preminulom kolegi iz kraljevačkog odreda Žandarmerije Ribać Novici. Ribać je nakon kraće bolesti preminuo 2004. godine a iza sebe je ostavio suprugu i maloletnog sina sa smetnjama u razvoju. 2014. godine nakon inicijative NPSS-a počelo je prikupljanje sredstava za kupovinu stana porodici Ribać u čemu su učestvovali svi pripadnici Žandarmerije. Akcija je urodila plodom i zašla je u završnu fazu gde se uskoro očekuje dodela stana. NPSS će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u opremanje ovog stambenog prostora, a na sastanku je još jednom pohvaljena plemenitost i jedinstvo pripadnika Žandarmerije.

Press NPSS