Aleksandrovac, 09.10.2018. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) zahteva najoštriju kaznu za svakog napadača na policijskog službenika, jer je to jedini način da se broj napada svede na minimum i da se poveća stepen bezbednosti u našem društvu.

U Aleksandrovcu je juče S.J. (54) napao i teško povredio dvojicu policijskih službenika. Muškarac je prethodno polio benzinom i pokusao da zapali više policijskih vozila ispred policijske stanice u Aleksandrovcu, a zatim je prilikom intervencije jednog od policijskih službenika ubo nožem u uho. Tu se njegovo divljanje nije završilo, već je pružajući otpor prilikom hapšenja drugog policijskog službenika udario palicom po glavi. S.J. je određeno zadržavanje od 48 sati.

Posao policijskog službenika je da se svakodnevno obračunava sa različitim oblicima devijantnosti i da na taj način čuva bezbednost i imovinu građana. Takvo angažovanje nosi sa sobom veliki stepen rizika po živote policijskih službenika. Međutim, sve cešće se događa da su policijski službenici i imovina koju oni koriste na meti napadača bez nekog prethodnog policijskog intervenisanja, takoreći iz čista mira. Upravo ovakvi slučajevi treba da probude javnost i nadležne da se reaguje najoštrijim kaznama kako ne bi postali svakodnevica.

„Napad na policajca je napad na državu, to je dobro poznata rečenica svima. Da bi to svima i bilo jasno država mora da stane iza policijskih službenika i najoštrije sankcioniše svaki napad u cilju bezbednosti svih naših građana.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS