Brus, 29.10.2018. Novi napad na policijske službenike dogodio se juče u toku noći u Brusu, a završen je još jednim sporazumom sa tužilaštvom. Nezavisni policijski sindikat Srbije traži od državnih organa hitnu reakciju i izmenu Krivičnog zakona kako bi se sprečili svakodnevni napadi na državu.

U noći između subote i nedelje povređen je policijski službenik prilikom intervencije zbog tuče u jednom noćnom klubu u Brusu. Do tuče je došlo kada je lice koje je od ranije poznato policiji, napalo jednog od gostiju kluba (pripadnika MUP-a koji se u klubu nalazio u svojstvu građanina) i zadalo mu više udaraca. Isto lice zadalo je udarac u predelu glave policijskom službeniku na dužnosti (I.Ž.) koji je pokušao da interveniše i spreči tuču. Nakon privođenja utvrđeno je da se radi o T.G. koji je ranije privođen zbog posedovanja narkotika i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Kako to obično biva napadač je kod tužilaštva zadobio simpatije i sklopio sporazum pa je tako za napad na državu osuđen uslovno na 2 godine. Ukoliko za te dve godine ponovi isto krivično delo, dobiće 10 meseci zatvora. Na jedno pitanje se već predugo čeka odgovor – kome ide u prilog da se napadači na policijske službenike nagrađuju sto blažim kaznama ?milos intervju Na taj način na ulicama imamo sve više onih koji neće prezati od napada na bilo kog civila, jer su za napad na naoružanog predstavnika države dobili najnižu moguću kaznu.

Sramno kažnjavanje, ili bolje nagrađivanje, napadača na policijske službenike mora pod hitno prestati. Nezavisni policijski sindikat Srbije još jednom će od nadležnih zatražiti da se ovakva kaznena politika preispita, jer ona očigledno ide na štetu celokupne bezbednosti društva“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS